Nieuws

Hoe voorkom je brand op rietgedekte huizen?

woensdag 21 maart 2018
Dit is de vraag van vele huiseigenaren met rieten dak sinds de branden van afgelopen tijd.

Door droog weer, matige vorst en koude oostenwind zorgen volgens Univé voor gortdroge daken. De situatie zou vergelijkbaar zijn met 2013. Toen gingen in het begin van het jaar op één dag meer dan tien huizen met een rieten dak in vlammen op. De kans dat een vonkje uit de schoorsteen het riet in lichterlaaie zet, is groter omdat het stookseizoen al even loopt. Er is dan sprake van roetvorming in de schoorsteen.

Kling Brandbeveiliging behandeld al vele jaren diverse materialen zoals stoffen voor gordijnen en decoratiematerialen met brandvertragende middelen, wellicht bij u wel bekend, zoals met de carnaval en kerst.

Voor rieten daken is er ook een speciaal brandvertragend product ontwikkeld,Flame Fix® TR1 dat het vlampunt van een rieten dak zodanig verhoogt dat na behandeling de kans op het uitbreken van brand door vliegvuur nauwelijks groter is dan bij een traditioneel pannendak.Neem contact op met onze specialist Lambert voor meer informatie over het brandvertragend behandelen van materialen.
0412-612830


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn