AED en instructiematerialen

Ieder jaar worden in Nederland duizenden mensen getroffen door een acute circulatiestilstand. De zogenaamde “hartstilstand”, waarbij de bloedsomloop komt stil te staan, gebeurt altijd onverwacht en kan iedereen overkomen. Snel handelen is dan van levensbelang. Kling brandbeveiliging heeft een uitgebreid assortiment aan AED’s, AED-onderdelen, AED-trainers en oefenpoppen. Bij Kling brandbeveiliging kunt u dus losse onderdelen bestellen. Bijvoorbeeld wanneer uw batterij aan vervanging toe is. Ook verkopen wij AED-trainers om opleidingen te verzorgen. De Ambu oefenpoppen en accessoires kunt u hier ook erg goed bij gebruiken.

Opleidingen

Omdat in de eerste minuten na een circulatiestilstand het hart meestal nog niet stil staat, maar fibrilleert, kan de inzet van een AED levensreddend zijn.

Een AED is een apparaat dat doormiddel van elektrische schokken het hartritme probeert te herstellen. 

Wanneer bij een hartstilstand direct met de reanimatie wordt begonnen en binnen 6 minuten een AED wordt ingezet, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

Om in de praktijk de juiste hulp te kunnen bieden is het belangrijk dat de hulpverlener de werking en het gebruik van een AED goed kent en dat hij/zij weet hoe je moet reanimeren.
Hiervoor biedt Kling Opleidingen de volgende cursussen aan.