Kling Brandbeveiliging B.V.

Nieuws

EHBO-trommels, hoe zit het allemaal? 13-8-2024
EHBO-trommels, hoe zit het allemaal?
Een veilige werkomgeving is van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Een essentieel onderdeel hiervan is een goed uitgeruste EHBO-voorziening. EHBO-trommels kunnen in noodsituaties levensreddend zijn, totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn. Maar hoe bepaal je hoeveel EHBO-trommels je nodig hebt?


Wat is wettelijk verplicht?
Het is wettelijk verplicht om tenminste één verbandtrommel in een bedrijfsgebouw te hebben. Volgens de ARBO-wetgeving is het verplicht om de inhoud van de EHBO-trommel minimaal één keer per jaar te laten controleren en bij te vullen waar nodig.

Richtlijnen voor het aantal EHBO-koffers
Hoewel er geen strikte wettelijke regels zijn voor het aantal EHBO-trommels, zijn er wel enkele algemene richtlijnen:
• 30-secondenregel: De vuistregel is dat een EHBO-trommel binnen 30 seconden gebruikt kan worden vanuit elk punt in het gebouw.
• Risico-inschatting: Bij een hoog risico op bepaalde verwondingen kunnen extra EHBO-trommels geadviseerd worden.

Waar moet de EHBO-trommel geplaats worden?
EHBO-trommels moeten op een duidelijk zichtbare plaats worden opgehangen. Mocht de EHBO-trommel niet goed zichtbaar zijn dan adviseren we een pictogram bij te plaatsen. Zorg er ook voor dat de EHBO-trommels gemakkelijk te bereiken zijn, zonder obstakels. 



Lees verder...
Week van de Teek 2024 18-4-2024





Van 22 t/m 26 april 2024 is het weer de week van de teek. In deze week schenken we extra tijd en aandacht om de gevaren van teken te bespreken. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme. Het is daarom erg belangrijk dat je een tekenpincet op zak hebt wanneer je in de natuur bent. Als je toch een tekenbijt hebt opgelopen en mocht je dit niet vertrouwen, neem dan contact op met je huisarts. Het is belangrijk om de teek zelf zo snel mogelijk te verwijderen.

Waar kom je een teek tegen?
-      In bermen en sloten
-      In de tuin
-      In struiken
-      In de duinen
-      In hoog gras
-      In een bos

Onze tips in de Week van de Teek:
-      Controleer jezelf op teken nadat je op een van de bovenstaande plekken bent geweest.
-      Draag sluitende kleding in de natuur.
-      Controleer je huisdieren en kinderen op teken.

Lees verder...
Is noodverlichting verplicht? 8-3-2024



Is noodverlichting verplicht?
Noodverlichting is verplicht in diverse situaties, met name in ruimtes waar de veiligheid van mensen in gevaar kan komen bij een stroomstoring of andere calamiteit.
De belangrijkste situaties zijn:

Verblijfsruimtes met meer dan 75 personen
Kantoren, scholen, winkelcentra's, theaters, bioscopen, vergaderzalen en feestzalen. Denk hierbij aan grote kantoorgebouwen, callcenters, alle soorten scholen, overdekte en openlucht winkelcentra, podia waar voorstellingen plaatsvinden met veel publiek, hotels, conferentiecentra, restaurants en andere locaties waar grote groepen mensen bijeenkomen.


Besloten ruimtes die deel uitmaken van een vluchtroute
Naast verblijfsruimtes met meer dan 75 personen, is noodverlichting ook verplicht in besloten ruimtes die deel uitmaken van een vluchtroute. Dit zijn onder andere: Trappenhuizen, gangen, kelders, parkeergarages, tunnels en nooduitgangen.

In deze ruimtes is noodverlichting van essentieel belang, omdat het mensen de weg wijst naar de vluchtroute in geval van rookontwikkeling of duisternis. Zonder noodverlichting kan het moeilijk zijn om de weg te vinden in een panieksituatie, wat kan leiden tot letsel of zelfs dodelijke slachtoffers.


Arbeidsplaatsen
Fabriekshallen, magazijnen en werkplaatsen. Denk hierbij aan grote productieomgevingen, opslagruimtes en werkplekken waar met machines wordt gewerkt.

In deze ruimtes is het risico op letsel of dodelijke slachtoffers groot bij een stroomstoring of andere calamiteit, wanneer de vluchtwegen niet goed zichtbaar zijn. Noodverlichting zorgt ervoor dat werknemers in deze situaties de weg naar de veiligheid kunnen vinden.


Ruimtes groter dan 60 m²
In ruimtes die groter zijn dan 60 m² is anti-paniekverlichting verplicht. Dit type noodverlichting is bedoeld om paniek te voorkomen in geval van stroomuitval of andere calamiteiten, waardoor mensen in grote ruimtes de weg naar de vluchtroute kunnen vinden.
Dit is met name van belang in:
Sportzalen en industriehallen. Denk hierbij aan gymzalen, sporthallen, fabrieken en magazijnen.
In deze ruimtes kan paniek snel uitbreken bij een noodsituatie, doordat er veel mensen aanwezig zijn en de ruimte groot is. Anti-paniekverlichting zorgt ervoor dat mensen in deze situaties kalm blijven en de weg naar de veiligheid kunnen vinden.


Overige locaties
Toiletten voor mensen met een beperking zijn vaak afgesloten ruimtes waar mensen in nood vast kunnen komen te zitten. Noodverlichting zorgt ervoor dat deze mensen in geval van een stroomstoring of andere calamiteit de weg naar de vluchtroute kunnen vinden.

Liften zijn een belangrijk vervoermiddel voor mensen met een beperking, maar kunnen gevaarlijk zijn in geval van brand of andere noodsituaties. Noodverlichting in liften zorgt ervoor dat mensen in deze situaties de lift veilig kunnen verlaten.



De regelgeving:
De exacte regels en voorschriften rondom noodverlichting zijn vastgelegd in verschillende wetten en normen:
• Arbowet
• Bouwbesluit 2012
• Gebruiksbesluit 2008
• NEN-EN 1838
• NEN-EN 50172

Voor meer informatie over noodverlichting en de regelgeving hiervan kunt u contact met ons opnemen via: 0412-612830 en info@klingbrandbeveiliging.nl
Lees verder...
Wat moet een BHV’er kunnen? 8-2-2024


Wat moet een BHV’er kunnen?
Een BHV’er kan een beginnende brand vroeg ontdekken en blussen. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, kan een BHV’er beginnen met reanimeren om in de eerste 6 minuten het verschil temaken. Hierdoor is de kans op overleven het grootst. Het geven van eerste hulp om de gevolgen van letsel te beperken.

Wat zijn de sterke punten van een BHV’er?
Stressbestendig - Een BHV’er treedt rustig en zorgzaam op en raakt zelf niet in paniek.
Alert - Een BHV’er is snel ter plekke bij calamiteiten. (ongeveer binnen 2 á 3 minuten)
Ondernemend - Een BHV’er treedt doortastend op om de situatie onder controle te krijgen én te houden.

Zelf je BHV halen?
In ons trainingscentrum in Nistelrode leer je tijdens de basiscursus hoe je een brand moet bestrijden, een ontruiming moet begeleiden en eerste hulp moet verlenen.

Brandbestrijding
Ons trainingscentrum beschikt over een speciale plek waar het blussen van brand op een professionele, veilige en praktische geoefend kan worden. Je leert ook wanneer een brand al te groot is om nog te beginnen met blussen. Dan moet je dus meteen beginnen met ontruimen.

Ontruimen
Bij Kling Opleidingen beschikken we over de juiste faciliteiten en benodigdheden om goede ontruimingsoefeningen uit te voeren. Zo leer je wat te doen bij brand en rook, je leert een ontruimingsplan begrijpen en het organiseren en uitvoeren van zo’n ontruimingsplan. 

Eerste hulp
Als BHV’er geef je Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO). Je leert hier hoe je een slachtoffer op een veilige manier kan helpen. Ook leer je wat je moet doen als de situatie niet veilig genoeg is en je het slachtoffer moet verplaatsen.

Niet-spoedeisende eerste hulp
Ook bij dit onderdeel ben je als BHV’er erg belangrijk. Je zorgt ervoor dat je slachtoffers geruststelt, slachtoffers ter plaatse kunt helpen en dat je kunt alarmeren voor deskundige hulp. Je leert ook hoe je slachtoffers helpt die met uitwendige wonden, brandwonden, kneuzingen, oogletsels en/of botbreuken te maken hebben.

Spoedeisende eerste hulp
Hier gaat het om letsels die levensbedreigend zijn. Denk hierbij aan verslikking, ernstige bloedingen en hoe je moet reanimeren met en zonder AED. Je leert dit allemaal bij Kling Opleidingen.


Als BHV’er staat je eigen veiligheid natuurlijk voorop. Je werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving. Je moet als BHV’er kunnen vertrouwen op de BHV-middelen en de voorzieningen voor brandveiligheid en ontruiming.

Bekijk de mogelijkheden en beschikbare data om zelf BHV’er te worden.
Lees verder...
Vlam in de pan 23-1-2024
Een vlam in de pan
Het is een veel voorkomende oorzaak van brand in huis, brand in de keuken komt meestal door een vlam in de pan. De olie, vet of de boter heter kan worden dan 350°C. Dit komt dan meestal doordat er niet goed word opgelet tijdens het koken.

Hoe blus je een vlam in de pan?
Wanneer er een vlam in de pan komt dien je meteen het gasfornuis of kookplaat uit te schakelen. Probeer de vlam te doven door voorzichtig de deksel op de pan te leggen. Dat is de beste manier om de vlam te doven, doordat er geen zuurstof meer bij de vlam kan met de deksel erop. Om een vlam in de pan te blussen gebruik je NOOIT water. Het water zal direct gaan koken. Door de stoom die dan vrijkomt in de olie ontstaat er een stoomwolk die gevuld is met kleine deeltjes olie die extreem brandbaar zijn waardoor een enorme steekvlam zal ontstaan.

Hoe blus je een vetbrand?
Gebruik geen blusdeken bij een vetbrand. Blusdekens zijn niet geschikt voor het blussen van vetbranden of oliebranden. Een vetblusser is perfect voor het blussen van vetbranden. Met een vetblusser kun je een afdekkende schuimlaag over het vuur leggen. Hierdoor dooft de vlam binnen korte tijd. Er kan namelijk geen zuurstof meer bij. Verder wordt het vet ook gekoeld waardoor het niet opnieuw vlam kan vatten.

Hoe voorkom je een vlam in de pan?
In de meeste gevallen speelt de afzuigkap een grote rol bij keukenbranden. In de afzuigkap zit in veel gevallen vet en brandbare stoffen. Hierdoor zo’n keukenbrand snel om zich heen grijpen. Voordat je het in de gaten hebt, staat je hele huis in brand. Krijg je thuis dus een vlam in de pan is het noodzakelijk dat je de afzuigkap snel uitschakelt. 

Ook is het altijd goed om een rookmelder in de keuken te hangen. De rookmelder moet natuurlijk wel op een strategische plek gehangen worden zodat je geen vals alarm krijgt. Hang de rookmelder dus niet boven het fornuis. Zorg er ook voor dat je geen keukenrol, theedoeken en handdoeken in de buurt van het gasfornuis plaatst. Als laatste tip: controleer gasslangen en gasleidingen met regelmaat op slijtage of andere afwijkingen. Vervang ze dan ook tijdig.



Lees verder...
Weet jij waar je (snel) toegang hebt tot een AED? 3-1-2024


Weet jij waar je (snel) toegang hebt tot een AED?


Bron: www.nos.nl


Ons land beschikt over zo'n 25.840 geregistreerde AED's. Van al deze AED's is gebleken dat 15,6 miljoen mensen hemelsbreed binnen 500 meter van een AED wonen. Bekijk op Hartstichting of er in jouw buurt een AED hangt en waar er nog AED's nodig zijn. Het is van groot belang dat slachtoffers van een hartstilstand binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen.

Kun jij al reanimeren?
In ons trainingscentrum zijn wij onder andere gespecialiseerd in het geven van AED-trainingen Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Lees hier het volledige artikel.

Lees verder...
Welke blusser kun je gebruiken als het vriest? 8-12-2023



Welke blusser kun je gebruiken als het vriest?
Het winterweer is weer aangekomen. Dat betekend natuurlijk korte dagen en gladde wegen. Toch blijft het risico op brand groot. Het is dus erg belangrijk dat jouw blusmiddelen ook naar behoren werken. In dit artikel leggen we je uit welke brandblussers je kunt gebruiken als het vriest.

Poederblussers
Poederblussers zijn te gebruiken tot -30°C. Omdat er in een poederblusser geen water zit wat kan bevriezen, zijn poederblussers de meest voorkomende blussers die buiten hangen. Een poederblusser heeft echter een groot nadeel. Het laat veel nevenschade achter. In een poederblusser zitten chemicaliën met zout en dit trekt vocht aan. Elektronische apparaten en vocht gaan niet samen.

Vorstvrije schuimblussers
Dit is de beste optie. In tegenstelling tot de grote nadelen van de poederblusser en de daarbij komende nevenschade heeft de vorstvrije schuimblusser dit niet. De vorstvrije schuimblussers bieden wij aan in een 2 liter variant (tot -20°C) en in een 6 liter variant (tot -30°C).

Toch nog vragen? Neem contact met ons op!

Lees verder...
Verlenging servicecontract Kling / IBN tot 2024 5-1-2021

Eind vorig jaar hebben we een goed gesprek gehad met de inkoop adviseur van de IBN. Zij waren erg te spreken over de goede samenwerking van de afgelopen jaren en het proactief meedenken van onze servicemonteurs. Ook ons opleidingscentrum heeft hier een grote bijdrage in gehad. Het personeel wordt competent opgeleid om adequaat te kunnen handelen bij calamiteiten.


Wilt u ook uw brandveiligheid en veiligheidstrainingen goed geregeld hebben neem dan contact met ons op.

Lees verder...
Kling Brandbeveiliging is dé specialist op het gebied van brandbeveiliging

Als u op zoek bent naar een voordelige dienstverlener op het gebied van brandbeveiliging, dan bent u bij Kling brandbeveiliging op het juiste adres.
Wij zijn dé specialist in brandbeveiliging en bieden u gegarandeerd de beste kwaliteit. 
Wij voorzien de brandbeveiliging voor bedrijven en de particuliere sector.
Kling brandbeveiliging is gespecialiseerd in het leveren van brandblusmiddelen, droge blusleidingen, noodverlichting, AED, EHBO-materialen en diverse gerelateerde producten.
Wanneer er brand uitbreekt zijn brandblussers, brandhaspels en haspelwagens essentieel in het voorkomen van een snelle vuurverspreiding Kling brandbeveiliging biedt een compleet pakket aan veiligheidsproducten.

Kling brandbeveiliging levert een uitgebreid pakket aan artikelen voor BHV, EHBO, REOB, en AED.
Alles wat u nodig heeft voor opleidingen en cursus activiteiten om uw personeel te scholen. Door onze eigen assemblage afdeling kunnen wij snel schakelen en zijn alle brandslanghaspels en haspelwagens snel leverbaar. Tevens beschikken wij over alle benodigde certificaten.

.